Makaleler

YAPRAK RÜZGARLA SAVAŞMAZ

AY DÜĞÜMLERİ BURÇ DEĞİŞTİRİYOR

19 Ocak 2022 tarihi itibariyle 2 yıla yakın bir süre boyunca deneyimleyeceğimiz yeni bir kadersel döngünün etkisine giriyoruz. Güney Ay Düğümü – Akrep / Kuzey Ay Düğümü – Boğa burcu etkileri ve eşlik eden tutulmalar yoluyla, bilincimiz yeni bir alana odaklanacak.

Kısa anlatımıyla Ay Düğümlerinden bahsedersek,

Güney Ay Düğümü; (GAD) ruhun bedene girdiğinde aşina olduğu bilgiyi, geçmişten gelen eğilimlerimizi, alışkanlıklarımızı, içgüdüsel ve otomatik davranışlarımızı anlatır, AY’sal doğadadır, güvenli bulduğumuz konfor alanını anlattığı için gelişimimize hizmet etmez. Tekamül ettirmemiz gereken tüm kalıplarımız, bir yandan bizleri bilmenin konforunda sabitlemeye çalışır, bu durum gelişim değil, büyümeye dirençtir.

Kuzey Ay Düğümü (KAD); ruhun bu hayatta öğrenmeyi ve edinmeyi seçtiği hedeflerini, ruhsal gelişimimize hizmet eden, realize etmemiz gereken özellikleri, gitmemiz gereken yönü, hayata gelme amacımızı ifade eder. GÜNEŞ’sel doğadadır, subjektif olanla değil, tüm varoluşun faydasına olan ve yapılması gerekenle ilgilenir.

Bu açıdan bakışla ve Klasik Astroloji anlatımıyla, önümüzdeki zamanlarda Boğa burcunun ifadesi olan somutluk, stabilite, toprak, tarım, beslenme, öz değer, maddiyat, birikimler, huzur gibi konular hayatımızda ön plana çıkacak. KAD yönü bizi gelişmeye mecbur eden zorlanmaları da anlattığı için, bu konularda yaşanabilecek sorunlar, tabiri caizse bize bu konuların kıymetini bilmeyi öğretecek. Ekonomik dengelerde yaşanacak olası sorunlar, besin zincirinde kırılmalar, bozduğumuz doğa düzeninin belirgin geri bildirimleri, bizleri değer kavramını yeniden gözden geçirmeye zorlayacak.

Ezoterik bakış açısıyla Boğa burcu, İbrani Alfabesinde VAV harfinin karşılığıdır ve ÇİVİ anlamına gelir. Çivi, iki farklı unsurun birbirine bağlanmasını sağlayan bir aracıdır. Boğa burcu söz konusu olduğunda bu iki farklı unsur, RUH ve MADDE ile ilintilidir.

İlk burç olarak doğum aşamasını ifade eden Koç burcu evresinde, dünyaya gözlerini yeni açmış olan bebek, içgüdüsel olarak var olduğunun farkındadır ancak henüz var oluşunun somut bilgisine ulaşmamıştır. Boğa aşaması, bebeğin bedenini keşfettiği, kendine uzanan her şeyi parmaklarıyla kavramaya çalıştığı evredir. Ruhun ve ruhtan kaynaklanan yaşamsal enerjinin, bir beden içinde ilk farkındalığını anlatır. Bu sebeple, Boğa burcu bizim yaşamda somut varlığımızı hissettiğimiz aşama olarak beslenme, bedenimizi keşfetme, yaşama sabitlenme aşamalarımızı yönetir. Çünkü dünyaya tekamül etmek için doğan ruhun bu dünyadaki en büyük destekleyeni ve aracı, onu taşıyan bedendir.

Önümüzdeki günler, ÖZ’ün sadece madde üzerinden deneyimlenebildiği, maddeyi kıymetli yapanın materyal doğası olmadığı, değerin KAP olmakla ve hayata kaynak olmakla bağlantılı olduğu ile ilgili bir bilince gelene kadar, sistemin bizi biçimlendireceğine işaret ediyor.

Güney Ay Düğümü yönünde kalan Akrep, GÜÇ için verilen savaşlardan daha önemli olanın, HUZUR içinde VAR OLABİLMEK olduğunu bize, bizi acıtarak öğretecek. Kendi varlığımızı ispatlamak, kabul ettirmek, yönetmek, zorlamak gibi egosal eğilim içeren tüm girişimlerimiz bizleri zorda bırakacak. Akrep bilincini çalıştırdığımız her alanda öğrenmek zorunda kalacağız, YAPRAK RÜZGARLA SAVAŞMAZ !!!….

Bir cevap yazın

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.