Makaleler

OĞLAK BURCUNDA GEZEGEN TOPLAŞMASI VE YENİ AY

KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞTA PLUTON BEKLİYOR !

Merkür, Venüs, Güneş ve Pluton, Oğlak burcunda kümelenmiş durumda. 23 Aralık itibarıyle Ay da elinde mendil, halaya yeni katılan Güneş’le Yeni Ay konumuna gelecek. Ay hem 28 günlük yeni bir döngü  başlatacak hem de Boğa’da yerleşmiş  Uranüs- Kuzey Ay Düğümü kavuşumuyla Oğlak Stelyumu arasındaki üçgen açıyı tetikleyerek, Yeni Ay’ın başlatma enerjisini bu açıya taşıyacak.

Oğlak geleneksel olanı, Boğa ise konfor alanımızı anlatır. Bu iki alanı birbirine bağlayan Uranüs ve Kadersel düğüm ise  “Kimse artık bana ne yapmam gerektiğini söyleyemez, hayatımı en iyi ben bilir ve doğrularıma ben karar veririm, bundan sonra ben nasıl yaşamak istersem öyle olacak, yeni sınırlarımı ben belirliyorum” dedirterek, geleneksel olan ile alıştığımız düzen arasında değiştirmemiz gerekenleri gözden geçirmemize sebep oluyor. Konfor alanımızda yaşayacağımız kırılmalara rağmen kendi doğrularımızla yaşama, ferdiyetimizi kazanmaya süreci oldukça aktif. Bir yandan da aklımızla, kalbimizle, duygularımızla, sevgi ihtiyacımızla ilgili  hedefler koymaya, kurallar oluşturmaya, yeni bir sayfa açmaya çalışıyoruz, yeni sınırlarımızı belirliyoruz. GÜÇ ve KONTROL bizde olsun istiyoruz. Böylelikle artık incinmeyeceğiz.

Ancak Oğlak Yeni Ayı’nın ve Stelyumun Burç yöneticisi Satürn Kova burcunda ve Stelyumu görmüyor, Yücelim Yöneticisici Mars da İkizler burcunda retro ve yine Oğlak burcunu görmüyor.

Öyle görünüyor ki, yeni hedeflerimiz, kararlarımız ve üzerine yenilerini yazmaya niyet ettiğimiz beyaz sayfamız ile ilgili aslında bu hedef ve kararların tam olarak neye hizmet ettiklerini, nasıl bir tutum takınacağımızı veya hangi eylemlerle bu kararları destekleyeceğimizi bilemiyoruz. “Sınırları doğru çizersem güvende olurum” diyoruz ancak -sınır nasıl çizilir, aslında sınır nedir-  tanımlayamıyoruz. Halayın katılımcıları yolun çıkışına yerleşmiş Pluton’a uğradıklarında öğreneceğiz, mesele “başkalarına sınır çizip mesafe koyarak değil, içimdeki sınırları, korkuları ve blokajları dönüştürmek ve ardımda bırakmak”.

Oğlak AYN harfidir, GÖZ anlamına gelir, iki gözümüzle bakar ancak tek görüntü görürüz. Böylelikle BİRLEDİK  zannederiz  ancak yine de GÖREN ile GÖRÜLEN ilüzyonundan kurtulamayız. “Ben ve diğeri” ikiliğinden arınmadan kalbimiz tekliği algılayamaz, ancak ikiliği anlamadan BİR’liğe ulaşılmaz, Dıştan içe bu yolculuğun İDRAK’e vesile olması dileğiyle, şifasına niyetle….

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.